ODMOR ZA NEVEROVATNIH 150 €! (+ 50 € + 20 €+ 100 €+ 7 € +…)

0

Prijateljica mi je pre nekoliko godina predložila putovanje u jednu egzotičnu zemlju jer je videla koliko je cena putovanja povoljna, a s obzirom na to da ponuda stoji na samim vratima agencije odštampana najvećim fontom, ne može biti lažna. Bila je u pravu, cena jeste povoljna, ali se iznenadila kad je čula da ostatak obaveznih troškova bez kojih nema polaska iznosi još skoro polovinu naznačene cene.

Navedene cene su veoma retko kompletne, a u to ne računamo vaše lične troškove kad odmor već počne.

Najčešće stavke koje ujedno i najdrastičnije menjaju cenu aranžmana jesu aerodromske takse i prevoz koji nije uračunat. Pored toga, slede potencijalne boravišne takse, osiguranja, dodatni obroci, klima, a ponekad i održavanje higijene sobe. Neke agencije naplaćuju i svoje asistiranje u bukiranju/rezervaciji hotela. Pomoć tog tipa često može da košta i do nekoliko hiljada dinara, pa nije na odmet da imate u vidu i taj potencijalni trošak. Nećemo pričati o onom najbolnijem delu na samom kraju kad se aranžman koji je izražen u evrima plaća u dinarima po prodajnom kursu neke banke. To je onaj magičan momenat kad se svi sete po kom kursu su ih kupovali.

Da pojednostavimo, jedino čist i jasan račun pruža dugu ljubav, pa proverite sve aspekte vašeg aranžmana pre nego što potvrdite da vam to zaista odgovara. Jedino na taj način nećete pogrešiti.

Podelite sa prijateljima

Comments are closed.