PET SITUACIJA U KOJIMA JE ISPLATIVIJE PLATITI NEŠTO SKUPLJE

0

Kada ste poslednji put bili u dilemi oko toga da li ćete kupiti skuplju ili povoljniju stvar? Kladimo se da se skoro u svakoj kupovini preispitujete koliko novca vredi dati na određenu stvar!

Iako je generalno preporučljivo uštedeti i novac trošiti na pametnije stvari, postoje situacije kada je zapravo isplativije platiti nešto skuplje! Istražili smo umesto vas kada su povoljnije stvari koje su zapravo skuplje i koje su to situacije da je zaista bolje i isplativije kupiti skuplju stvar. Saznanja do kojih smo došli saznajte u nastavku teksta. 

Kvalitetni prirodni materijali uvek vrede više

Kada je reč o kupovini tekstila i odevnih komada – uvek je bolje uložiti u stvari od kvalitetnih, prirodnih materijala u odnosu na one koje su jeftinije, ali nekvalitetne izrade i skrojene od veštačkih materijala.

Ovo, naravno, ne mora važiti za svaku stvar od tekstila, ali definitivno mora biti pravilo kada su u pitanju stvari kao što su peškiri, posteljina, komforne muške pidžame, kao i ženske pidžame, spavaćice i donji veš. Ove stvari treba da obezbede maksimalnu udobnost istovremeno ni najmanje ne iritirajući kožu i pružajući joj prijatan osećaj. 

Ne samo da je bolje malo više potrošiti na prirodne materijale zbog benefita u smislu komfora, već je istovremeno i isplativije. Ovi tekstilni komadi često se nose i upotrebljavaju, pa je bolje uložiti u kvalitet, koji garantuje njihovu trajnost, nego iznova kupovati nove obnavljajući ih, a pritom ne uživati u benefitima komfora.

Garderoba u koju treba uložiti

Nije svaki odevni komad jednako preporučljiv za plaćanje po višoj ceni. Neke stvari je isplativije plaćati više od drugih, a najčešće je reč o onim stvarima koje se i najviše nose. Takve su, na primer, patike ili cipele, torbe, kvalitetan džins i basic majice ili košulje za svaki dan. 

Ove stvari često se nose i lako kombinuju, pa je logično da iz tog razloga i vredi ulagati više u njih nego u druge odevne komade. Oni treba da budu kvalitetniji, lepši, pa i dugotrajniji od drugih, a ako je njihova cena formirana po tim kriterijumima i uspešno odgovara na njih – onda će se ovaj šoping isplatiti.

Specijalne prilike – situacije kada ćete se bolje osećati ako potrošite više

Saznali ste da uskoro dobijate dete, dobili ste unapređenje na poslu, završili ste ogroman posao ili ste upravo upitani da kumujete na venčanju? U ovim situacijama definitivno ne treba štedeti

Bilo da želite da proslavite važan događaj uz lepu večeru u omiljenom restoranu, počastite se letovanjem o kome ste oduvek sanjali, kupite sebi neku lepu stvar, ili kupite skup poklon – ne štedite! U ovim situacijama isplativije je platiti nešto skuplje – imate zbog čega da potrošite, a da vam ne bude žao!

Tehnika i kućni uređaji – ulaganje koje se isplati

Nema osobe koja vam neće reći da se isplati ulagati u tehniku – česte popravke i nedovoljno dobar rad zaista ne vrede povoljne cene. Bilo da je reč o kućnoj, beloj tehnici, ili mobilnim telefonima, računarima, TV uređajima, ili kućnim uređajima kao što su usisivači, kuhinjski uređaji i sl. – zaista je isplativije platiti skuplje, ukoliko je skuplje istovremeno i kvalitetnije, naravno. 

Problem sa ovim ulaganjem je taj što zaista cena ne mora istovremeno biti i garant kvaliteta, već se ona često formira na račun brenda koji potpisuje tehniku, ili savremenosti uređaja, a ove osobine zaista ne moraju garantovati kvalitet. 

Zato je ključno dobro ispitati u šta se ulaže – ako je u kvalitet i zagarantovanu dugotrajnost i dobar rad tehnike – onda je viša cena ujedno i isplativija. Ipak, ako je se visoka cena bazira isključivo na brendu – ova kupovina se neće isplatiti.

Zdravstveni pregledi i aparati ukoliko su potrebni

Zna se da ništa nije vrednije od zdravlja i da nikad ne treba štedeti na zdravstvenim pregledima, pa i aparatima, ili kvalitetnim lekovima za zdravstvene tegobe u slučaju potrebe.

Naravno, zdravstveni pregledi uglavnom mogu da se obave i u državnim zdravstvenim ustanovama, ali nekada su prvi slobodni termini u njima vrlo kasni, a nekada nisu ni mogući. U tim slučajevima ne treba razmišljati o novcu – isplati se uložiti u svaki doktorski pregled ili proveru! 

Uz ove savete, sigurni smo da ćete biti zadovoljni onim u šta ste uložili – isplatiće se! Smanjite troškove kupujući!

Pročitajte još: ODEĆA I OBUĆA

Share.

Comments are closed.