KUPOVINA STAROG ILI NOVOG MOBILNOG TELEFONA? EVO ŠTA TREBA ZNATI

0

Kupovina mobilnog telefona je izuzetno važna investicija s obzirom da je u pitanju uređaj koji sigurno najviše koristimo. Velike mogućnosti pri kupovini telefona nam nisu olakšale posao, pa danas možemo birati između polovnih, dobro očuvanih, i potpuno novih mobilnih telefona.

Koje kriterijume treba uzimati u obzir prilikom odabira telefona i da li polovan telefon može biti podjednako dobra investicija kao i nov? Otkrijte u tekstu koji sledi. 

Nov telefon kao sigurnost i garancija kvaliteta 

Kupovina novog telefona znači investiranje u uređaj za koji se podrazumeva da je u potpunosti ispravan, da omogućava sve što je navedeno u njegovim specifikacijama, i da imamo određenu garanciju na njegov rad. 

Uz novi telefon obično odmah uzimamo masku i staklo na licu mesta, kako bismo što bolje sačuvali naš novi uređaj, a naš izbor tom prilikom može biti i prodaja opreme za telefone online putem, ukoliko želimo da pogledamo čitavu ponudu iz udobnosti svog doma.

Dakle, novi telefon nam pruža određenu sigurnost, uz koju dolazi i prikladna cena. Novi telefoni su obično skuplji od polovnih, uzevši u obzir da ovo pravilo može imati izuzetke za određene modele, kao i određene proizvođače telefona

Mogućnosti prilikom kupovine novog telefona 

Kada kupujete novi telefon postoji opcija da ga platite odjednom, ali ga možete uzeti i na rate, i to obično uz račun otvoren kod određenog operatera. Ukoliko vam model telefona odgovara, ali ne možete sebi odmah da ga priuštite, plaćanje u vidu mesečnih rata je odličan način da postanete vlasnik željenog uređaja. 

Takođe, određene radnje za prodaju tehnike pružaju mogućnost kupovine na čekove, što vam takođe može dobro doći, jer predstavlja odličan način da raspodelite troškove, i da kupovinu skoro i ne osetite. 

Prilikom kupovine starog telefona  ovakva prilika se obično ne pruža, što znači da će biti potrebno da platite pun iznos onda kada preuzmete uređaj. 

Povoljnije cene za kupovinu polovnih telefona

Kao glavna i najočiglednija prednost koju kupovina polovih telefona ima u odnosu na kupovinu novih modela jeste povoljnija cena. Ova razlika može biti osetna pri kupovini izuzetno skupih telefona popularnih brendova, čija se cena novih modela znatno razlikuje od polovne. 

Ipak, istini za volju, neki polovni modeli mogu biti skuplji od novih telefona, i to samo zato što se radi o prepoznatljivom brendu. Tada se postavlja pitanje da li ostajete verni određnoj marki i određenom modelu, pa ćete pre uzeti polovni telefon, ukoliko ne možete da priuštite novi, ili ćete se ipak odlučiti za nov telefon drugog brenda, sličnih specifikacija koji jednako košta kao polovni. 

Da li je kupovina polovnog telefona sigurna investicija?

Oglasi za prodaju polovnih telefona se mogu naći na različitim sajtovima za online prodaju, a ponuda je veoma široka te možete naći zaista skupe, i izuzetno povoljne modele telefona. 

Ove razlike odnose se na model, brend ali i korišćenost telefona. Neki uređaji se čak prodaju uz punjač, slušalice i dodatnu masku. Potrebno je dosta upornosti i strpljenja da odvojite žito od kukolja i pronađete idealan model. Međutim, da li tada postoji garancija?

Odgovor na ovo pitanje je da garancija obično ne postoji. Nikada ne možete biti potpuno sigurni zašto neko prodaje telefon, da li ima neko oštećenje koje se ne vidi na samom počektu i slično. 

Ono što možete uraditi je videti telefon pre same kupovine, i uveriti se u njegovu ispravnost. Takođe, ponekada  se na ovakvim sajtovima prodaju i telefoni sa garancijom, što je svojevrstan dobitak na lutriji. Zato, ukoliko se odlučujete za kupovinu polovnog telefona naoružajte se strpljenjem i tri puta merite a jednom secite. 

Nadamo se da će vam ovi saveti koristiti prilikom odabira vašeg narednog pametnog uređaja, i da ćete izabrati telefon koji će osim sjajnih specifikacija imati još bolju cenu. 

Share.

Comments are closed.