Hrana i piće

VELIKE PROMENE U OGLAŠAVANJU SNIŽENJA I POPUSTA U RADNJAMA

Pretposlednjeg dana jula stupio je na snagu novi Zakon o trgovini čine su po prvi put u domaćem zakonodavstvu definisani neki pojmovi koje redovno viđamo u radnjama širom države – rasprodaja, akcija, sezonsko sniženje. Više puta smo skretali pažnju na to kako prodavci ove pojmove koriste kao “mamce” i lažno predstavljaju sliku svoje ponude. Kupci …

VELIKE PROMENE U OGLAŠAVANJU SNIŽENJA I POPUSTA U RADNJAMA Read More »

KAKO DA NAPRAVITE SAMI SVOJ ROŠTILJ

Pogledajte kako da napravite sami svoj roštilj i uživate u ukusnim zalogajima sa svojom porodicom. U nastavku su primeri izrade roštilja od polovnog bureta, kao i od saksija. Naravno vi možete iskoristiti i nešto drugo ili slično ovome, a sigurni smo da se svašta može pronaći u podrumma, garažama ili starim dedinim šupama.  

KAKO PRAVILNO PODGREVATI HRANU U MIKROTALASNOJ?

Ukoliko u vašoj kuhinji imate mikrotalasnu, verovatno u njoj često podgrevate ranije pripremljen obrok. Kako ljudi kažu, vreme je novac, a kako biste uštedeli vaše vreme, u nastavku pogledajte jedan odličan savet kako da uštedite vreme i prilikom podgrevanja vaše večere. Sigurno vam se više puta dogodilo da se hrana koju grejete u mikrotalasnoj ugreje …

KAKO PRAVILNO PODGREVATI HRANU U MIKROTALASNOJ? Read More »

BACANJEM HRANE BACATE I 20.000 DINARA GODIŠNJE

Istraživanje koje je sproveo Institut za prehrambenu tehnologiju u Novom Sadu pokazuje da prosečan građanin Srbije godišnje izgubi oko 20.000 dinara bacanjem hrane. Ova cifra, u skladu s vašim potrošačkim sklonostima i novcem koji trošite na hranu, može biti samo veća. Najviše se baca hleb, i to prosečno četvrtina hleba dnevno, što iznosi oko 300 …

BACANJEM HRANE BACATE I 20.000 DINARA GODIŠNJE Read More »